вторник, 28 октомври 2008 г.

Случвало ли ви се е?

Случвало ли ви се е да насъберете болезнено много любов в себе си, а да не можете да я дарявате наляво - надясно, щото нали уж не е прието?
Ако се усмихвате постоянно, ви мислят за луд/а.
Ако прегръщате познатите си, сте лигла/лигльо (за това за виновни кухите блондинки от американските филми) или пък непременно някой отнякъде ще изникне и ще реши, че изневерявате, ако си имате приятел/ка. За целувките няма да обсъждам... (по бузата, де)
Ако си поговорите с някое куче или коте на улицата, ви обикалят отдалеч.
Ако спрете да се порадвате на слънцето, да погледате цветята или пък вървите с глава, вдигната към небето и гледате колко красиво се очертават клоните на неговия фон, сте безперспективна мечтателка.
И всичко това, или поне повечето, остава натрупано във вас. Никога не може да бъде сигурен човек как ще се изтълкуват разни такива постъпки от хората. Да, за някои от изброените по-горе, може да не ви пука и да си ги правите въпреки всичко, но винаги "едното на ум" остава, за да човърка.
Много боли....

P.S.: Този пост стоя с месеци непубликуван докато се реша. Има още един такъв, предполагам, че и на него скоро ще му дойде времето

11 коментара:

Unknown каза...

Привет, Неди! На мен ми се случва постоянно.)

почивки лято 2012 в Кушадъсъ каза...

на всички се случва според мен, поздрави и до скоро

плодове и зеленчуци каза...

Едно време ми пукаше какво мислят другите, сега ми пука само какво мислят близките ми. Обичам да гледам нагоре към небето, когато снежинките валят - малко е трудно, но сякъш потъвам в друг свят :) Честно казано не съм имала изблици да прегръщам и целувам (по бузата) непознати хора, но за това пък не се скъпя да го правя на публични места с мои близки. Според мен човек може да намери много и различни изрази на любовта не е задържително да луди или необуздани щом има притеснение от мнението на другите :)

ароматизатори каза...

Случвало ми се е това с уличните кучета, не знам защо хората гледат странно когато ги милваш и им говориш...

Екскурзии Виена каза...

Така е като имаш много любов и почваш да я раздаваш просто ей така, почват да те гледат леко странно, това се получава от непрекъснатото гледане се в лошото. Но като се усмихнеш и отсрещната страна няма как да не ти отвърне :)

туроператори каза...

Любовта е голяма сила и трябва да се внимава с нея, не бива да заблуждаваме напрано хората, ако не я чувстваме наистина.

екскурзия дубай каза...

Когато се усмихваш постоянно и а всичко, хората започват да те гледат с други очи така и да се бъзикат дали не си пил или нещо друго не си взимал.Не могат да разберат , че си щастлив и искаш да покажеш и да раздадеш от своята любов на останалите хора около теб.Любовта е силата, която движи света според мен, ако я нямаше , едва ли щеше да има смисъл да правим каквото й да е било.Все пак не бива да отделяме голямо внимание на мнението на чуждите хора.Важното е близките да ни обичат и уважават, все пак това са хората, които в добро и лошо остават с нас и зад на.

доставка на кафе каза...

Съгласна съм и много ми хареса изказването и примера с това, че ако спрете да се порадвате на слънцето, да погледате цветята или пък вървите с глава, вдигната към небето и гледате колко красиво се очертават клоните на неговия фон, сте безперспективна мечтателка.Все ще те изкара някаква и именно да не изглеждаш или като луд ти някои свои чувства ги задържаш и в един момент имаш толкова много любов на която няма на кой да дадеш и е болезнено.Пишеш хубаво поздравения, дано по често да качваш.

парфюми каза...

Любовта трябва да се раздава и да бъде винаги в големи количества.

екскурзии Турция каза...

Лошо е като няма на кой да дадеш тази любов, която може да почне да те задушава от вътре.

екскурзии Турция каза...

Колко е жестоко да бъдеш в такова положение което описваш да имаш любов, но да го няма човека или нещото на което да я дадеш...."Ако спрете да се порадвате на слънцето, да погледате цветята или пък вървите с глава, вдигната към небето и гледате колко красиво се очертават клоните на неговия фон, сте безперспективна мечтателка.
И всичко това, или поне повечето, остава натрупано във вас. Никога не може да бъде сигурен човек как ще се изтълкуват разни такива постъпки от хората. " в природата можеме да намерим голяма утеха така е, пишеш страхотно и те поздравявам надявам се да продължаваш да ни радваш.